Ak idete do obchodu s tým, že budete pripravovať na obed kuracie mäso, po čom siahnete? Celkom určite po kuracích prsiach, v krajnom prípade po stehnách. Nie je na tom nič zlé, veď z týchto častí kuraťa sa dá celkom určite pripraviť najviac receptov z kuracieho mäsa. Bezpochyby pre naše organizmy znamenajú dlhý zoznam prospešných látok. Výživová hodnota a dostupnosť kuracieho mäsa preto posúvajú túto zložku nášho jedálnička na popredné priečky v obľúbenosti. Welfare chov sa bezpochyby dokáže pozitívne odzrkadliť na živote hydiny. Dobrý život hydiny sa následne aicky rovná kvalitnému mäsu. Pozrime sa však na tie časti kuracieho mäsa, ktoré nie sú až tak vyhľadávané, no množstvom vitamínov a minerálov sa vyrovnajú kuracím prsiam.
Kuracie mäso z iného uhla pohľadu

Pochúťka z kuracieho mäsa
Reč bude o vnútornostiach, z ktorých sú v mäsiarstvach dostupné najmä pečienky, srdiečka a žalúdky. Iste, vnútornosti na počutie a na prvý pohľad nie sú až tak vábivé. Správnou prípravou sa z nich však môže stať, po gurmánskej stránke, oveľa zaujímavejší zážitok ako z častí kuracieho mäsa uvedených v nadpise tohto článku. Pozrime sa teda bližšie na kuracie pečienky. Tieto vnútornosti sa môžu pochváliť bohatým obsahom železa, zinku a kyseliny listovej. Ich zaradením do jedálnička si vieme pomôcť pri tvorbe červených krviniek a kostného tkaniva. Taktiež pre naše telo znamenajú posilnenie prirodzenej imunity, ktorú oceníme najmä v boji proti infekciám. Ak je však súčasťou vášho krvného obrazu aj vysoký cholesterol, jedlám z pečienky by ste sa radšej mali vyhnúť. Kuracie mäso a vnútornosti obzvlášť sú ďalej tvorené srdcami a žalúdkami. Tieto vnútorné orgány sú pomerne bohaté na železo, fosfor, draslík, vápnik, zinok a určite nesmieme zabudnúť aj na prítomnosť vitamínov skupiny B. Prísun týchto látok následne v našich telách zohráva významnú úlohu. Málokto z nás zrejme vie, že napríklad fosfor je minerál, ktorý prispieva k dobrej kondícii našich kostí a pozitívne ovplyvňuje tvorbu zubnej skloviny. Ak sa bližšie pozrieme na kuracie žalúdky, tak zistíme, že obsahujú veľmi malé množstvo tuku, a teda sú prijateľnou zložkou potravy ľudí stravujúcich sa diétne.
To najlepšie kuracie mäso vám prínáša http://www.kurakralovske.sk/.